DocPoint toivottaa hyvää uutta vuotta – tilannetta seurataan tarkasti

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta. Epidemiatilannetta ja sen johdosta asetettuja tapahtumarajoituksia seurataan tarkasti ensi vuoden festivaalia silmällä pitäen.

 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on torstaina 23.12.2021 tehnyt uusia yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä. Aluehallintovirasto tiedotti kieltävänsä Uudellamaalla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kolmeksi viikoksi ajalla 28.12.2021–17.1.2022.

Ensi vuoden DocPoint-festivaalin järjestelyt ovat loppusuoralla. Festivaali järjestetään Helsingissä 31.1.–6.2.2022. Elokuvaesitysten lisäksi festivaalilla on tarjolla paljon erilaisia tapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia, dokumenttiteatteria ja erikoisnäytöksiä. Ensimmäiset ennakkotapahtumat järjestetään jo lauantaina 29. tammikuuta.

DocPoint-tapahtumien on määrä käynnistyä pian sen jälkeen, kun Etelä-Suomen aluehallintoviraston 23.12.2021 asettamat rajoitukset päättyvät. Elokuvateattereissa ei koko Suomessa ole pandemia-aikana todettu yhtäkään tartuntaketjua. Syksyllä 2021 käyttöön otetun koronapassin avulla myös elokuvateattereissa on mahdollista järjestää entistä turvallisempia yleisötapahtumia.

Seuraamme tarkasti aluehallintoviraston määräyksiä sekä suosituksia ja toivomme, että vuonna 2022 meidän on mahdollista järjestää turvallinen yleisöfestivaali.

Hyvää uutta vuotta kaikille DocPointin ystäville, yleisölle ja yhteistyökumppaneille!

 

DocPoint järjestetään Helsingissä 31.1.–6.2.2022. Ohjelmisto julkistetaan 20.1.2022, jolloin käynnistyy myös näytöskohtainen lipunmyynti. Osa ohjelmistosta on katsottavissa verkkonäytöksinä. Sarjakorttien myynti on käynnissä DocPointin verkkosivuilla.

 

Kuva: Inari Ylinen