DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

All About My Sisters

Wang Qiongin All About My Sisters on pitkä, mutta hyvin intiimi elokuva. Se kuvaa ohjaajan omaa perhettä ja sitä, miten Kiinan yhden lapsen politiikka on vaikuttanut ja vaikuttaa yhä perheenjäsenten elämiin.

Elokuvan keskiössä on ohjaajan sisko Jin. Jinin syntyessä 90-luvulla yhden lapsen politiikkaa valvottiin maassa voimakkaasti. Kun vanhemmille selvisi, että he saisivat uuden tyttären eivätkä kauan toivomaansa poikaa, he hylkäsivät lapsen. Jin jäi setänsä kasvatettavaksi.

All About My Sisters valottaa perheen tarinaa eri näkökulmista. Siinä käsitellään eri perheenjäsenten suhteita Jiniin sekä hänen vanhempiensa kokemuksia tapahtumien taustalla. Samalla elokuva tutkii perheenjäsenten suhtautumista yhden lapsen politiikkaan sekä vallitsevaa tilannetta, jossa traumat luovat yhä kitkaa heidän välilleen. Lisäksi pureudutaan poika- ja tyttölasten erilaisiin asemiin kiinalaisessa yhteiskunnassa.

Wang punoo elokuvassaan tarinan yhteen kauniisti ja tarkkuudella. Hän löytää perheenjäsentensä ajatusmaailmoista monimutkaisia totuuksia, usein hyvin arkipäiväisten ja yksinkertaisten hetkien kautta. Hetket valottavat monimutkaista tunteiden verkostoa, jonka kanssa perheenjäsenet kamppailevat. Elokuvan edetessä Wang onnistuu näyttämään myös perheensä ihmissuhteiden kehittymisen ja luotaa niiden taustalla piileviä rakenteita tuoden näkyväksi sen, miten menneisyyden tapahtumat edelleen vaikuttavat perheenjäsenten arkeen.

Pyry Silomaa

Kieli: mandariinikiina
Tekstitys: englanti
Kesto: 174 min
Ikäraja: K12
Vuosi: 2021
Tuotantomaa: Yhdysvallat

Ohjaaja: Wang Qiong
Tuottaja: Wang Qiong
Tuotantoyhtiö: Wang Qiong Studios LLC
Leikkaus: Wang Qiong
Kuvaaja: Wang Qiong
Äänisuunnittelu: Wang Qiong