DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Bangla Surf Girls

Kolmella nuorella naisella on intohimo: surffaus. Maassa, jossa tyttöjä naitetaan alaikäisinä vanhemmille miehille ja lapset osallistuvat vanhempiensa rinnalla perheen toimeentuloon, sen toteuttaminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Naisen, jopa nuoren sellaisen, tulee käyttäytyä kuin nainen – eivätkä bangladeshilaiset naiset surffaa.

Bangla Surf Girls syöksyy syvälle Shoben, Ayeshan ja Suman maailmaan, henkilökohtaisten unelmien ja ulkopuolisten rajoitteiden ristituleen. Shobea yritetään lähettää ulkomaille töihin tekaistulla passilla, Ayesha vaihtaa merestä suolaiset vaatteensa vesiputouksilla, jotta hänen isänsä ei huomaisi hänen surffanneen, Suman äiti pakottaa tyttärensä kantamaan vastuun perheen rahatilanteesta. Niin kauan, kun paikalliselta surffiklubilta saa säännöllisen ruokalähetyksen, on tyttöjen harrastus vielä jotenkin siedettävissä, mutta kun klubin rahat loppuvat ja ruokalähetykset ehtyvät, joutuvat tytöt kasvotusten valintojen kanssa. Onnellisimmillaan he ovat aaltojen päällä, mutta menevätkö perhe ja sen tarpeet lopulta omien tulevaisuudensuunnitelmien edelle?

Elokuva on paitsi kertomus saavutuksista ja pettymyksistä, myös kuvaus siitä, kuinka yksi ihminen voi mahdollistaa monen muun onnen. Cox’s Bazarissa tämä henkilö on valmentaja ja surffiklubin perustaja Rashed, joka suuresta vastuustaan huolimatta tietää, ettei tule aina olemaan nuorille läsnä.

Sissi Korhonen

Kieli: bengali
Tekstitys: englanti
Kesto: 86 min
Ikäraja: S
Vuosi: 2021
Tuotantomaa: Kanada

Ohjaaja: Elizabeth D. Costa
Tuottaja: Lalita Krishna
Tuotantoyhtiö: In Sync Media
Käsikirjoitus: Lalita Krishna
Leikkaus: Jordan Kawai
Kuvaaja: Elizabeth D. Costa
Musiikki: Ohad Benchetrit, Justin Small
Äänisuunnittelu: Grant Edmonds