DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Hockey Dreams

Kun Etelä-Korea valittiin vuoden 2018 talviolympialaisten isäntämaaksi, tarkoitti se maan jääkiekkojoukkueelle automaattista paikkaa jääkiekon olympiaturnauksessa. Maajoukkue pelaisi ensimmäistä kertaa korkeimmalla tasolla ja kohtaisi lajin parhaat maat. Tasoero muihin oli valtava, eikä Etelä-Koreassa ollut kuin 180 ammattijääkiekkoilijaa. Epäonnistuminen ja tappio eivät olleet hyväksyttäviä lopputuloksia, sillä korealaisessa kulttuurissa kasvojen menetys on pahinta, mitä voi tapahtua. Mutta miten välttää nöyryytys, kun häviö näyttää väistämättömältä?

Dokumentti henkilöityy joukkueen päävalmentajaan Jim Paekiin, joka oli ensimmäinen korealaissyntyinen pelaaja NHL:ssä. Pohjoisamerikkalaistuneen Paekin mahdottoman tuntuinen tehtävä on valmentaa joukkue valmiiksi kisoihin ja estää murskatappiot sekä kansallinen häpeä, kun vastaan asettuvat isot kiekkomaat kuten Venäjä, Kanada ja Suomi. Lisähaasteen tehtävään tuo Etelä-Korean omalaatuinen jääkiekkomaailma, jota ohjaavat maan tavat, korruptoituneet poliitikot ja isojen yritysten johtajat.

Janne Niskalan ja Oskari Pastilan ohjaama humoristinen dokumenttielokuva tutkii eteläkorealaisen urheilun, liike-elämän ja politiikan yhteen nivoutunutta suhdetta.

Hannu Kykylä

Kieli: englanti, korea, suomi
Kesto: 104 min
Ikäraja: S
Vuosi: 2022
Tuotantomaa: Suomi, Etelä-Korea, Tšekki, Norja

Ohjaaja: Oskari Pastila, Janne Niskala
Tuottaja: Janne Niskala, Oskari Pastila
Tuotantoyhtiö: Emerald Gate Industries, Vaskifilmi
Käsikirjoitus: Oskari Pastila
Leikkaus: Matti Näränen
Kuvaaja: Janne Niskala
Äänisuunnittelu: Lukáš Moudrý, Adam Levý