DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Les Enfants Terribles

Hatayn maakunnassa lähellä Syyrian rajaa kaksi sisarusta on varsin erilaisissa elämäntilanteissa. Kuwaitissa ravintolapäällikkönä työskentelevä Mahmut katuu naimisiinmenoaan ja haluaa erota Turkkiin jääneestä vaimostaan. Tehtaassa ompelijana työskentelevä ja yliopisto-opinnoista haaveileva Zeynep taas pyrkii aktiivisesti jättämään kylän. Vaikka ympäröivä maailma ja ihmiset muuttuvat, jotkin asiat pysyvät samoina. Konservatiivisen ympäristön asettamat rajoitteet ja kaksoisstandardit pingottavat hermoja, kun perheen sisällä kamppaillaan menneisyyden ja tulevaisuuden välillä.

Nuorena kotoaan lähtenyt ja maailmaa nähnyt Ahmet Necdet Cupur palasi kameran kanssa synnyinseudulleen, jolla hän kolmen vuoden ajan kuvasi perheenjäsentensä elämää. Nauhalle tarttui sisarusten unelmia ja pettymyksiä, mutta myös sukupolvien välistä ymmärtämättömyyttä. Pitkissä kohtauksissa erilaisten maailmankatsomusten jakamat ihmiset väittelevät raivokkaasti ja ilmaisevat tunteitaan avoimesti.

Erilaisten rajoitusten ja odotusten keskellä kasvaneet lapset pohtivat nyt paikkaansa maailmassa. Kyse ei aina ole siitä, mitä muut tekevät. Tärkeämpää on se, mitä itse haluaa. Yksinkertainen ja koruton Les Enfants Terribles kuvaa vaikuttavasti nuorten ihmisten kasvamista ja ajattelun kypsymistä.

Omar Fasolah

Kieli: turkki, arabia
Tekstitys: englanti
Kesto: 90 min
Ikäraja: K7
Vuosi: 2021
Tuotantomaa: Ranska, Turkki, Saksa

Ohjaaja: Ahmet Necdet Cupur
Tuottaja: Delphine Morel
Tuotantoyhtiö: TS Productions
Käsikirjoitus: Ahmet Necdet Cupur
Leikkaus: Mathilde Van de Moortel
Kuvaaja: Ahmet Necdet Cupur
Musiikki: Paradox Paradise
Äänisuunnittelu: Ahmet Necdet Cupur, Gürkan Özkaya, Johannes Grehl