DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali

Ohjelmisto

Masterclass: Camilla Nielsson

HUOM! Tapahtuma on siirtynyt lauantailta sunnuntaille 6.2. klo 14-15  Zoom-linkki tapahtumaan

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun kysymyksin Zoomin Q&A -osiossa.

Tunnettu tanskalaisohjaaja Camilla Nielsson kertoo sunnuntaina 6.2. klo 14-15 live-Q&A:ssa tuoreimmasta elokuvastaan President. Nielssonin elokuva on jännityselokuvamainen draama Zimbabwen korruptoituneesta järjestelmästä. Elokuva seuraa nuorta oppositioehdokasta Nelson Chamisaa tuskaisessa vaalitaistelussa aina sen vääjämättömään loppuun saakka. Dokumentti pitää otteessaan, vaikka katsoja ei tietäisi tuon taivaallista Zimbabwen tilanteesta. Se on shortlistattu Oscar-ehdokkaaksi dokumenttielokuvien sarjaan.

Nielssonin edellinenkin elokuva käsitteli Zimbabwen poliittista valtataistelua. Elokuvat ovat kuin oppitunteja poliittisen draaman rakentamisessa. Miten hän onnistuu kuvaamaan afrikkalaisvaltion sisäpiiriä niin läheltä? Entä miksi juuri tanskalainen Nielsson on oikea henkilö kertomaan zimbabwelaisesta yhteiskunnasta?

Keskustelun moderoi tanskalainen Helle Hansen, jolla on pitkä kokemus Norjan ja Tanskan elokuvasäätiöiden rahoittajana. Hansen osallistuu myös DocPointin ohjelmistotyöhön.

Ohjelma:
14.00 Helle Hansen haastattelee Camilla Nielssonia
14.45 kysymyksiä yleisöltä
15.00 keskustelu päättyy

Camilla Nielssonin elokuva President saa Suomen ensi-iltansa DocPointissa.


Sunnuntai 6.2. klo 14.00–15.00 ZOOM
Kieli: englanti
Pituus: 60 min