Niels Pagh Andersen

Tanskalainen Niels Pagh Andersen on elokuvaleikkauksen konkari, joka on uransa aikana leikannut yli 250 elokuvaa ja työskennellyt lukuisissa maissa. Hän on leikannut ylistettyjä elokuvia, joista tunnetuimpiin kuuluvat Joshua Oppenheimerin ohjaamat The Act of Killing ja The Look of Silence, joka voitti Grand Prix -palkinnon Venetsian elokuvafestivaalilla. Suomalaisille Andersen on tullut tutuksi Pirjo Honkasalon elokuvien kautta, sillä hän leikkasi Honkasalon elokuvat Melancholian 3 huonetta ja Betoniyö. Andersen voitti Jussi-palkinnon Betoniyön leikkauksesta. Hän on luennoinut ja opettanut useissa eri elokuvakouluissa ja yliopistoissa ympäri maailmaa.

DocPoint-festivaalilla Niels Pagh Andersen osallistuu tiistaina 1.2.2022 klo 11.00 alkavaan Dokumenttielokuvan päähenkilöt ja etiikka -verkkoseminaariin. Tilaisuutta on valmisteltu yhteistyössä Dokumenttikillan, Women in Film & Television WIFT Finlandin, Pohjoismaisen kulttuuripisteen ja DocPointin kanssa. Tilaisuus striimataan ja tallennetaan myöhempiä katselukertoja varten.

Anderseniltä on vastikään ilmestynyt kirja Order in Chaos: Storytelling and Editing in Documentary Film. Kirjailija on tavattavissa Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa (Kaisa-talo, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki) torstaina 3.2.2002 klo 13-15.