Vuonna 2021 DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali lanseerasi kaksi vuosittaista kilpasarjaa. Niissä jaetaan DocPoint-Yle-palkinto parhaalle kotimaiselle dokumenttielokuvalle sekä DocPoint-Yle-palkinto parhaalle kansainväliselle dokumenttielokuvalle. Kumpikin palkinto on arvoltaan 5 000 euroa. Palkinnot rahoittaa Yle.

Tutustu vuoden 2022 kotimaisen kilpasarjan ja kansainvälisen kilpasarjan elokuviin.

 

DocPoint-Yle-palkinnon voittajan kotimaisessa kilpasarjassa valitsevat:

 

Elise Jalladeau

Ranskalainen Elise Jalladeau aloitti uransa elokuvatuottajana vuonna 1992. Vuonna 2005 hän perusti tuotantoyhtiö Charivari Filmsin. Hän on toiminut Thessalonikin elokuvafestivaalin toiminnanjohtajana vuodesta 2016 alkaen. Tehtävässään hän vastaa mm. Thessalonikin kansainvälisestä elokuvafestivaalista, Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaalista ja Thessalonikin elokuvamuseosta.

 

 

 

 

Kim Young-woo

Kim Young-woo on toiminut ohjelmistosuunnittelijana useilla festivaaleilla, kuten Busanin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla ja Korean DMZ-dokumenttielokuvafestivaalilla sekä ohjelmistokonsulttina mm. IDFA:ssa ja Locarnon elokuvafestivaalilla.

 

 

 

 

 

Susani Mahadura

Susani Mahadura on suomalainen ohjaaja, käsikirjoittaja ja toimittaja. Hän on tullut tutuksi etenkin Ylen radio-ohjelmista kuten Mahadura & Özberkan sekä Susani Mahadura – mielen jäljillä. Hän on myös juontanut Puoli seitsemän -ohjelmaa. Mahaduran esikoisdokumentti Kelet sai maailman ensi-iltansa DocPointissa vuonna 2020.

 

 

 

DocPoint-Yle-palkinnon voittajan kansainvälisessä kilpasarjassa valitsevat:

 

Judy Kibinge

Kenialainen elokuvantekijä Judy Kibinge on ohjannut sekä dokumenttielokuvia että fiktioita. Hänen elokuvansa käsittelevät mm. sosiaalisia tabuja ja väkivaltaa kehittyvissä maissa. Kibinge on yksi kenialaisen DOCUBOX-säätiön perustajista. Säätiö tukee afrikkalaisia elokuvantuotantoja ja kouluttaa elokuvantekijöitä.

 

 

 

 

 

Muhammad Refaat 

Egyptiläinen Muhammad Refaat on Al Jazeera Documentaryn tuottaja ja tilaaja. Hän on myös ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvia. Refaatin tuottama, usealla festivaalilla palkittu Acasa, My Home esitettiin viime vuonna DocPointin kansainvälisessä kilpasarjassa.

 

 

 

 

 

John Webster

Helsingissä syntynyt John Webster on suomalainen dokumenttielokuvaohjaaja. Websterin tunnetuimpia elokuvia ovat mm. Pölynimurikauppiaat (1993) sekä Jussi-palkitut Sen edestään löytää (2005) ja Katastrofin aineksia (2008). Websterin elokuva Donner – Privat palkittiin viime vuonna DocPointin kotimaisen kilpasarjan pääpalkinnolla.