Ohjelmisto julkistettu – lipunmyynti on käynnissä

DocPoint on julkistanut ohjelmistonsa ja käynnistänyt lipunmyynnin. Ohjelmisto on katsottavissa verkossa 31.1.–6.2.2022. Festivaalin avajaistapahtuma järjestetään Kansalaistorilla Helsingin keskustassa lauantaina 29.1.2022. Tapahtumassa esitetään maksuton ulkoilmanäytös Susanna Helken uudesta elokuvasta Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja.

 

Suomen suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena verkkofestivaalina. Kaikki elokuvat ovat nähtävissä koko Suomessa 31.1.–6.2.2022. Katsoja valitsee itse, milloin tällä aikavälillä katsoo ostamansa elokuvan. Lipunmyynti festivaalille on käynnistynyt DocPointin verkkoalustalla.

Festivaalin ohjelmisto käsittää yhteensä 63 elokuvaa, joista 52 on pitkiä elokuvia. Kotimaisessa ohjelmistossa on tarjolla kolmetoista odotettua pitkää ensi-iltaa. Kansainvälinen ohjelmisto sisältää muun muassa elokuvat ASCENSION, FAYA DAYI, PRESIDENT ja WRITING WITH FIRE, jotka kilpailevat parhaan dokumenttielokuvan Oscarista.

Kaikki kotimaisen ja ulkomaisen sarjan elokuvat ovat Suomen ensi-iltoja. Valtaosa elokuvista ei tule nähtäville Suomessa muualla kuin DocPointissa. Lisäksi ohjelmistoon sisältyy akateemikko Pirjo Honkasalon retrospektiivi, joka käsittää neljä mestarillista dokumenttielokuvaa.

DocPointin kahdessa kilpasarjassa palkitaan paras kotimainen dokumenttielokuva ja paras kansainvälinen dokumenttielokuva. Festivaalin taiteellinen johtaja Kati Juurus esittelee kotimaisen kilpasarjan elokuvat artikkelissaan DocPointin verkkosivuilla.

”On vaikuttavaa, miten komeita elokuvia korona-aikanakin on saatu tehtyä sekä maailmalla että kotimaassa. Koko ohjelmisto on rakennettu laatu ja elokuvallisuus edellä, muutamaa ajassa olevaa teemaa kuitenkin painottaen”, Juurus kertoo.

Juurus on toiminut DocPointin taiteellisena johtajana kolmen festivaalin ajan. Tämän vuoden festivaali on Juuruksen viimeinen tässä tehtävässä.

”Olen kaikkina kolmena vuotena pyrkinyt nostamaan DocPointin ohjelmistossa näkyviin dokumenttielokuva-alan moninaisuutta ja tuomaan esiin vahvoja ohjaajia myös Euroopan ja Pohjois-Amerikan ulkopuolelta. Tänä vuonna enemmistöllä kansainvälisen kilpasarjan elokuvista on ei-valkoinen ohjaaja.”

 

DOCPOINTIN AVAJAISET: ARMOTONTA MENOA KANSALAISTORILLA

DocPointin avajaistapahtuma järjestetään Kansalaistorilla Helsingin keskustassa lauantaina 29.1. kello 17.00 alkaen. Tapahtumassa esitetään maksuton ulkoilmanäytös uutuuselokuvasta ARMOTONTA MENOA – HOIVATYÖN LAULUJA. Susanna Helken ohjaamassa mustan huumorin sävyttämässä elokuvassa hoiva-alan naiset laulavat Anna-Mari Kähärän sävelin arkisista, absurdeista ja raadollisistakin kokemuksistaan. Elokuvan on tuottanut Road Movies Oy.

Ohjaaja Susanna Helke on paikalla keskustelemassa elokuvasta. Tapahtuma on kaikille avoin. Yleisöä pyydetään saapumaan tapahtumaan vain terveenä ja turvavälit muihin seurueisiin säilyttäen. Maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen on suositeltavaa.

”Hienoa, että avajaistapahtuma on mahdollista toteuttaa raikkaassa ulkoilmassa. Ja erityisen hienoa on, että saamme avajaiselokuvaksemme erittäin ajankohtaisen ja tekotavaltaan ainutlaatuisen dokumenttimusikaalin! Elokuvassa yhdistyvät mainiolla tavalla päivänpolttava aihe, tärkeä asia, musta huumori ja hienot laulukohtaukset. Odotan innolla tapahtumassa elokuvasta käytävää keskustelua!” sanoo DocPointin toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki.

 

KOTIMAINEN KILPASARJA

Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja
Helena Ranta – Sodan viimeinen sana
Hockey Dreams
Kansanvalta
Kultainen maa
Lasikatto
Luomakunnan vartijat
Surunkesyttäjät

 

KANSAINVÄLINEN KILPASARJA

All About My Sisters
Les Enfants Terribles
Faya Dayi
Life of Ivanna
The Mushroom Speaks
A Night of Knowing Nothing
One Take Grace
President
Sabaya
Trenches
Where Are We Headed